Carrera Futbolística

Escut del Foot-ball Club EspanyaLa primera documentació escrita que tenim dels principis de la carrera esportiva de Gabriel Bau, és dels seus inicis en el Central en l’any 1909. El Central es va dissoldre i el seu camp fou adquirit pel Numancia que va ingressar diversos dels seus jugadors. En aquest club barceloní va jugar Bau fins que en el mateix any va debutar amb el R.C.D.Espanyol, en el qual va jugar durant 3 mesos, fins que el F.C.Espanya, club també barceloní (el camp del qual estava situat al costat de l’Hospital Clínic) es va interessar per ell.
Amb el F.C.Espanya, equip al que anomenaven «els petits diables», fou 2 anys consecutius campió de Catalunya i 2 vegades finalista en el campionat d’Espanya.
La Federació Catalana el va cridar per a formar la primera Selecció Catalana.

Escut vell del BarçaEl 1914, el F.C.Barcelona es va interessar per el davanter i golejador de l’Espanya, va guanyar el campionat de Catalunya i fou màxim golejador de l’equip per sobre del gran Paulino Alcántara, «el trenca-xarxes».

Escut antic del C.F.Badalona En 1916 ingressa en les files del C.F.Badalona, on jugarà una temporada com a capità, li deien «el gran capità», per a tornar novament al F.C.Barcelona a l’any següent per a jugar la temporada 1917-18. La temporada 1918-1919 la jugarà amb el C.F.Badalona on va fer de comodí com interior esquerra, de mitjà i de defensa fins a 1924.
El 1921 es nomenat capità de la Selecció Catalana i va fer una gira per diversos països europeus.
El 24 de Febrer de 1924 es va celebrar un partit a benefici seu entre el C.F.Badalona i una Selecció Catalana en la qual figuraven alguns jugadors del F.C.Barcelona.

Escut de l'Avenç del SportAquest mateix any fitxa pel Avenç del Sport on acaba la seva carrera com jugador. L´Avenç i L´Andreuenc es fusionen i neix la Unió Esportiva Sant Andreu, on Bau va fer d’entrenador els anys 25-26, 29-30 i 32-33.